Nyheder

 

Gobi March 2014 er nu overstået og det blev igen en stor oplevelse at prøve nye omgivelser og andre løbere som også brænder for udfordringer og det at teste sig selv af i ekstreme omgivelser som det helt sikkert var i Mongoliet i Kina. Du kan læse mere om mere oplevelser i Gobi ørknen under "profil"

Så har vi gennemført vores svømmetur gennem Gudenåen. Fantastisk tur men også meget krævende at svømme i ferskvand de 114km. Læs mere under profil.

Min målsætning 2013 bliver en stor svømmeudfordring. Jeg vil sammen med Jacob Flensborg Svømme fra Mossø til Randers Regnskov. ialt 114km.

 

Så er Jungle Marathon overstået og har igen fået en oplevelse ud over det sædvanlige. Jeg kom godt igennem de 254km og endte på en 4. plads blandt 63 startende. Vil du læse mere om min tur i junglen se kig under profil, hvor jeg vil prøve at beskrive hvordan det er at leve og konkurrere under ekstreme forhold.
Tak til POLAR ure for at få lov til at teste deres RCX5 ur med GPS og FUSION for der beklædning under og efter dagens strabadser i junglen.

 

Så nærmer Jungle Marathon sig og jeg har fået en god fornemmelse af at være klar til løbet. Jeg har trænet godt i august med 5 maraton på 6 uger og har efterhånden ved at have styr på hvad jeg skal have med af udstyr på turen. Jeg har trænet meget i at drikke og tilføre salt i rigtige mængder under mine ture.

Jeg har brugt meget tid på at finde den rigtige kostsammensætning til løbet. Vil gerne undgå at have for meget med som godt nok er effektivt men i længden bliver for sødt eller kedeligt at spise over de 9 dage. så meget forskelligt mad. Mindre sukker og mere mad som har smag og salte i.

Løber i et par INOV8 Roclite 295 og Raidlight shirt og shorts. Vil efter løbet fortælle hvordan det gik med det udstyr jeg bruger i løbet på siden "udstyr" her.

Jeg tager afsted 2 okt. og er hjemme igen 15. og håber at kunne fortælle om løbet her på min hjemmeside.

Så er Roth Ironman 2012 vel overstået. Igen i år, 4. år jeg er der, blev det til en gennemførelse og dermed min 8 Ironman. Svømning har jeg fokuseret en del på i år og det gav bonus. 1.13t brugte jeg på de 3.8km. Cyklingen startede desværre i god modvind de første 40km. Det gav desværre en lidt hård start, så jeg skulle til at hente lidt i medvinden. Det blev til 5.15t som er ca 10-15 min. langsommere end det jeg satsede på. Løb gik desværre dårligt lige fra start. Havde nok brugt for mange kræfter på cyklingen, så jeg løb straks fra start for langsomt, så jeg vidste at i dag skulle blive en hård dag for løb. Det blev det!! 3.44t, som er 22min lagsommere end de sidste 2 gange jeg løb dernede. Men med den varme der var, som gjorde at jeg hele tiden skulle stoppe i depoter for væske og for svampe til at køle ned med, var det nok hvad det kunne blive til på denne dag.

MEfter løb. AV!!!


Men trods min tid på 10.20, som skulle være under de10 timer, viste det sig, at det gav en 11. plads i min aldersgruppe, 50-54. Så alt i alt et løb, som ikke gav bonus det ene sted men så gav på placeringen.

Jeg har nu lavet en aftale med firmaet EOS, som levere cykel og løbeudstyr til mig, fra DIADORA. Jeg ser frem til at prøve deres udstyr og vise, at DIADORA laver tøj og sko som virker og er godt at træne i og konkurrere i.

Det er med stor tilfredshed og interesse, at jeg har lavet aftale med POLAR udstyr. Jeg vil i den nærmeste tid teste deres udstyr frem mod Jungle Marathon. Der bliver test af det nye RCX5 ur med sensor og GPS3 og deres nye cykelcomputer CS500. Læs mere om testen under udstyr i løbet af kort tid. Ca. 1.5

Læs mere om muskelømhed efter træning og hvorfor man får det: se under artikler, løb.

Mine målsætninger for 2012 er allerede fastlagt. Roth Ironman og Jungle Marathon Brazil

Mit første delmål bliver Roth Ironman den 8.7.2012. Jeg ser frem til igen at skulle prøve mig selv af på en Ironman. Jeg lavede den sidste i 2009 og vil igen prøve at komme under de magiske 10 timer.

Mit største og mål for hele året bliver Jungle Marathon i Brasiliens regnskov til oktober. Det bliver endnu en kæmpe udfordring og noget som jeg ser meget frem til at prøve af. Det kaldes det verdens hårdeste løb "miles pr miles", da det foregår midt inde i den Brasilienske regnskov med ekstrem terræn, varme og luftfugtighed på 85 til 100%. De første 2 dage bliver med jungeltræning af den Brasilianske hær, som fortæller os hvad vi skal undgå at røre ved og hvilke dyr vi skal passe på, bl.a. Jaguar og slanger. Man må aldrig sætte sig ned i junglen.

Jeg vil bruge min ironman form til at opbygge en god grundform og styrke og vil så i efteråret begynde med løb og træning til at klare strabadserne i junglen. Det bliver det længste jungle Marathon nogensinde, 240km, hvor du skal være selvforsynende alle 9 dage i junglen med mad, udstyr, hængkøje og alt hvad der kræves for at komme igennem en jungel.

Se video her fra løbet:Jungle Marathon

Artikel fra CNN; Verdens hårdeste ekstremløb:http://www.cnngo.com/explorations/escape/worlds-toughest-endurance-challenges-152211

Så er der igen mtb løb i Katsig Bakker. mød den 15.4 kl. 10.00 og vær med til 2 afdeling af Katsig Bakker Mtb. læs mere under "Event"

Katsig Bakker mtb: Se resultater og billeder fra 20.11 2011 i Katsig Bakker Mtb under Events

Se en inspirerende video med Killian Jornet:Jornet

Læs om rødbedesaft, som kan give øget udholdenhed under artikler og kost.

Se det nye Garmin 910xt: 910xt

Denne jakke brugte jeg i UTMB, med regn og sne. Super jakke og let:MICA

Har du brug for en ny racer, Mtb eller udstyr, så kig forbi Heide Cykler i Hjørring:Heide

Læs om New Balance nye letvægts sko til træning og konkurrence:890

Læs om det nye superfood, Chiafrø, og Christian Bitz artikel om Chiafrø:Chiafrø

Se North Face video og fortælling fra Ultra Trail Mont Blanch:UTMB

Læs om saltbalance og elektrolytter under artikler, løb.

Så er Ultra Trail Mont Blanc gennemført og jeg har beskrevet under "Profil" om mine oplevelser under løbet.

Læs mere om min tur til Marokko og Marathon Des Sables under "Profil"

Læs om FitMind.dk velgørenheds projekt "Støt Hospice Vendsyssel med hjertet" under menuen Sponsor.

Galleri7

Har du interresse for "outdoor" udstyr, så har Racing The Planet alt det som du skal bruge.Racing The Planet

Mangler du inspiration til din træning i terræn eller vil du se en fantastisk løber bryde nogle rekorder i bjergrige områder i verden, så se disse videoer af en ung mand på 22 år nu og som 19 årige vandt Ultra Trail Mont Blanch.Salomonrunning

Har du lyst til en stor udfordring i bjergrig terræn, så kan jeg anbefale Verdon Challenge. Et løb på 100km i et område med mange kløfter. Verdon de Gorges. Frankrigs "Great Canyon"Verdon Challenge

Se den nye North Face light jakke til regnvejr på kun 96 gram: http://eu.thenorthface.com/tnf-eu-en/catalog/product/view/id/29478/s/men-s-verto-jacket/?colour=592?colour=592?colour=10821?colour=10821

Se den nye Salomon S Lab 4 trailsko, som er Salomon`s trail topsko: http://www.salomonrunning.com/us/minisites/slab4/

Se Salomon topløber, Julian Kornet nye løbevideo fra Australien: http://www.salomonrunning.com/us/trail-running-tv/season-01-episode-01.html

Læs om mit Hospice Vendsyssel projekt i Norjyske stifttidende: http://frederikshavnnyt.dk/index/nyheder.aspx?sourceid=3793882&sourcetype=Nordjyske

Læs om mit løb i Sahara fra Kanal Frederikshavn: http://www.kanalfrederikshavn.dk/vis/nyhed/jan-vajhoej-fra-oerkenen-giv-mig-en-kold-bajer/ 
Mail_bottom